Gombás csirke mell édes-savanyú mártással,

  • 2017.10.10.
  • 4

Ma nem igazán volt kedvem főzni, de miután túl vagyunk az ebéden, újra csak azt kell mondjam: megérte.
Volt 2 vékonyka szelet csirke mell, nem tudtam mit kezdjek vele annyira kevésnek tűnt. Ez lett belőle.Egy kicsi evőkanál mangalica (forró) zsíron átforgattam a csirke mell kockákat, kevés sóval, borssal, szerecsendióval (mindegyikből egy csipetnyi) ízesítettem, s 1 doboz gombát szórtam rá. Összekevertem, és (10 perc)
fedő alatt elkészült.
Mielőtt a csirke mellet és a gombát elkészítettem volna, beraktam Ellába a rizst főni. (Most a Piroska dolgozott, de a másik sem unatkozott, mert ő főzte Robika kiskutyám ebédjét)
A kuktához való adagoló poharat használtam.2 ap (adagoló pohár) rizs3,5 ap víz1 dkg só1 teáskanál mangalica zsír.Rizsprogramra beállítva és 12 perc alatt elkészült a pörgős rizsA főzési idő letelte után még nem vettem le a kukta fedelét, hogy a gőzben tovább puhuljon a rizs. Meg is hálálta :)
Apróra vágott petrezselyemzölddel elkevertem és
lassan kezdtem tálalni.
Először úgy gondoltam, hogy egy tavalyi szilva befőttet bontok ehhez a finom ebédhez, aztán jött a gondolat, hogy meg kellene kóstolni a nyár végén eltett édes-savanyú mártást! (Miután ezzel most próbálkoztam először, kicsit jobban dobogott a szívem, mint kellett volna, ugyanis nagyon szeretjük az édes-savanyú mártást, de eddig csak a boltit vettük.Na ezután soha sem fogunk az üzletekben rákeresni a polcokon, mert ez a saját gyártmány annyira finom!Nem mertem elsőnek feltenni ezt a fotót, mert bevallom őszintén, hogy ez az én saját "kis" adagom