Tökfőzelék csirkemellből készült kolbásszal

  • 2017.09.23.
  • 7

Csak, hogy hű legyek önmagamhoz. Tegnap azért csináltunk csirke mellből kolbászt, hogy ma ne üresen ehessük a tökfőzeléket
☺☺☺☺☺☺☺☺De ezek a csirke mellek úgyis szomorkodtak a fagyasztóban, akkor miért is ne lehetett volna belőlük egy finom kolbász, de itt most nem is a kolbász a fontos, vagy mégis? - na jó, hát akkor a tökfőzelék......1 csomag fagyasztott gyalult tökpár szál kaporsókevés édesítő2 evőkanál gluténmentes lisztkb 2 dl tej3 kanál tejföltetszés és ízlés szerint ecet (nálam és saját részemre, almaecet)Kevés vízben pár perc alatt roppanósra főztem a tököt a sóval, a kaporral.A lisztet a tejjel kikevertem, hozzáadtam a tejfölt és behabartam a főzeléknek valót. Ízlés szerint ízesítettem. (Sajátomat kevés almaecettel)S akkor a feltét mi is lehet? - nem más, mint a tegnapi csirkemellből készült kolbász, amit egy forrólevegős fritőzben -zsíradék nélkül- sütöttem meg.
Csakhogy minden a legegészségesebb legyen.
A kolbász készítésről ITT olvashattokA saját főzelékemre nem csurgattam a kolbász zsírból, mert én így natúran szeretem.
S akkor bemutassam
a forró levegős fritőzt? -na jó, hát legyen!
A megfizethetetlen konyhai kisegítő. 170 fokon 15 percig sült a kolbász. Nem ég oda,
nem reped szét a kolbász ruhája :) és még a kis maradék gombóc is egyben maradt sülés közben, s ami a legfontosabb, hogy ebben a sütőben mindent zsíradék nélkül lehet elkészíteni, s nekem ennél fontosabb nincs is.Ezt most találtam ki, hogy a sütő edényébe teszek egy alu tálcát, így még a zsír sem fröcskölődik ki az edény belsejére.