Csirke comb zöldségekkel

  • 2017.09.20.
  • 3

Igy jár az a 2 nagy csirke comb, amelyik véletlenül kimarad a nagy főzésből. S miután tegnapra már főtt a kuktákban az ebéd, így gondolva egyet, következett egy páckészítés, de nagyon egyszerű ám, s irány a sütőzacskó, majd a hűtő. Ma délelőtt mentek a sütőbe, 150 fokon egy órahosszáig készültek.
Nem éppen a leglátványosabb tál, de hogy nagyon finom volt az biztos.
Egy tálkában kikevertem 1 evőkanál
házi paprika krémet és egy mokkás kanál
chilli krémet, amihez 1 mokkáskanál bazsalikomot, 1 mokkáskanál oregánót, kevés sót, és egy kis fehér, és fekete borsot adtam.
Jól kikevertem és rákentem a combok mindkét oldalára.
A bekent combokat egy sütőzacskóba raktam, s mellé a köretet, ami
1 db óriási alma1 db narancs1 db cukkini1 db piros és1 db fehér paprika5-6 szál zöldhagyma szár (tavasz óta a fagyasztóban volt)4 db nagyobb sárga répaAz egészet meglocsoltam egy kevés szőlőmag és egy kevés tökmag olajjal, s befújtam fehér és fekete szőlő balzsamecettel.
A zacskó száját lezártam és egy jó bő éjszakát a hütőben várta a sütést.
Ez volt az indításReggelre aránylag szépen összeértek.
150 fokos sütőben (lassú sütéssel) 1 óra alatt elkészültek.A hús finom puha, a zöldségek finomak, amolyan jó kis ress roppanósak. Egyszóval finom!