Túrógombóc vanília öntettel

  • 2017.04.09.
  • 8

Attól még, hogy én diétázom, s nem ehetek ilyeneket, a családom nem maradhat ki a legfinomabb falatokból.
Így készült el ez a habkönnyű túrógombóc, de nem zsemlemorzsával, hanem vanília öntettel.Hozzávalók:50 dkg túró3 db tojás70 g búzadara1 csipet só1 késhegynyi szódabikarbónaElkészítés:A túrót jól összedolgozzuk a 3 tojás sárgájával, búzadarával, sóval és szódabikarbónával. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük. Ezt követően hozzáadjuk a masszához.1-2 órán át állni hagyjuk a hűtőben, majd vizes kézzel gombócokat formálunk belőle.Bő, forrásban lévő vízben kb 10. percig főzzük.Amíg a nyersanyag pihen a hűtőben, addig elkészítjük a vanília pudingot. 1 csomag főzés nélküli vanília puding1/2 liter tej A tasak hátoldalán lévő recept szerint elkészítjük. (A tejbe belekeverjük a pudingport és 3 perc alatt kézi habverővel pudingot készítünk, amit a kifőzött gombócokhoz tálalunk