Sertéstarja rizibizivel

  • 2017.03.07.
  • 2

Sertéstarja, sózott szalonna,
rizibizi, szilva befőtt............
Nem tehetek róla, de szalonna imádó vagyok, s nem is mondok le róla soha! :) Amilyen ételbe csak bele lehet tenni, abba bele is teszem. Most kivételesen nem füstölt, hanem fehér sózott szalonna kerüt a húsok tetejére.
Ella kuktámat most csak a rizs főzéséhez használtam, a húsokat sütőzacskóban, alacsony hőfokon sütöttem.
Hozzávalók:4 szelet tarja1 fej lilahagyma1 fej fokhagymasóbors4 szelet sózott fehér szalonnaElkészítés:A tarjaszeletek mindkét oldalát enyhén besóztam, friss borsot őröltem a tetejére. Egy sütőzacskóba raktam a hússzeleteket. Tetejüket beborítottam szeletekre vágott lilahagymával és gerezdekre szedett fokhagymával, majd legvégül a bevagdosott szalonnák kerültek a húsokra. 180 fokra előmelegített sütőben 150 fokon 35 percig sütöttem.Ella kuktában készült a rizibiziAz edény aljába raktam egy kevés (olvasztva 2 kanál) mangalica zsírt, rá az egy adagoló pohár rizst, csipet sót és 2 dl vizet. A rizs tetejére szórtam a tetszés szerinti mennyiségű fagyasztott zöldborsót. Hagytam, hogy a kukta szelep magától leengedjen, így még a gőzben (5 percig) puhult a rizs.
Rizsprogramon készült el 12 perc alatt.
Tavaly elrakott nagyon finom szilvabefőttel fogyasztottuk.