Mustár házilag készítve

  • 2016.10.25.
  • 7

Mustárból is legjobb a hazai!
Mi kell hozzá?5 dkg mustármag, (fél-fél deci) borecet, almaecet, 1 kisebb evőkanál méz. Hogy szép sárga színe legyen, 1 mokkás kanál kurkumát tettem bele. Esetleg, ha van kéznél akkor 1-2 evőkanál szürt almalével is ízesíthetjük.
A mustármagot magas falú edénybe öntöttem. A folyadék (ecetek, almale, ha kell, akkor még kicsi víz) annyi legyen a mustármagon, hogy jó 1 cm-el magasabban legyen, mint a mag!Èn 3 napig áztattam! Utána botmixerrel pürésítettem! Enyèm kicsit híg lett, ezért egy teáskanál mustármaglisztet tettem hozzá és botmixerrel összekevertem!
És ennyi!
Kb 5 perc alatt elkeszül! Kicsit csipős frissen, de pár nap alatt enyhül a csipőssège!
Ha frissen akarjuk fogyasztani, reszelhetünk bele egy almát, ezzel is tudjuk enyhiteni a csipősségét!