Bableves füstölt tarjával - Hőkezeléssel tartósítás

  • 2016.10.25.
  • 6

Hagyományos módon elkészítjük a bablevesünket.
Babot és a füstölt tarját előző nap beáztatjuk. Másnap a kuktába rakjuk a babot, a húst, a zöldségeket (sárga- fehér répa, 1 fej vöröshagyma, 1 fej fokhagyma, só)
Természetes, hogy az Ella Lux intelligens kuktában készült Bab programon.Amikor a kukta elvégezte a dolgát, megfőtt a finom bableves. Megvártam, amíg a szelep magától leenged. Ekkor levettem a kukta tetőt és elkezdtem üvegekbe rakni a bablevest.Befőző automatában 100 fokon 180 percig hőkezeltem.Üvegbe zárt készételekhez -amelyek tejfölt, vagy lisztet kívánnak, mint sűrítő anyagot- ezt nem adjuk hozzá.Fogyasztás előtt ízlésünknek megfelelően behabarjuk
(berántjuk) és már fogyaszthatjuk is.Az is nagyon fontos, hogy hőkezeléskor az üvegekbe csontos NEM rakunk.