Avokádó krém feta sajttal

  • 2015.04.28.
  • 8

Nagyon szeretem a pirítós kenyeret, de nem lehet mindíg csak kacsazsírral fogyasztani. Elég régen volt avokádó krém. Most viszont annyira szép érett avokádót kaptam, hogy egyértelmű volt a krém elkészítése, és nehogy egyszerű legyen, házi -sós oldatban érlelt- feta sajttal kevertem.
Hozzávalók és elkészítés
2 db érett avokádó2 db főtt tojás10 dkg házi -sós oldatban érlelt- feta sajtcitrom bors (ízlés szerint)csipet cayenne borssó (csak kóstolás után tegyünk bele, mert a feta is sós)Ha keménynek találnánk a krémet, akkor a feta sajt sós oldalával hígíthatjuk, de ügyeljünk az ízére, nehogy túlsózzuk.
A hozzávalókat késes robotgépben pépesítjük. A feta sajtot darabolva adjuk hozzá ha kicsi a robotunk. Ha nagyobb gépben készül, akkor mehet bele egyszerre.Amikor kikevertük, megkóstoljuk, s ha még kell utána fűszerezzük.

Csak egy éjszakát pihent a hűtőszekrényben, mert reggelire pirítóskenyérre kenve jóétvággyal elfogyasztottuk.Pillanatok alatt elkészíthető, nagyon gyors, s akár reggelire, akár vacsorára, egy jó forró teával kitűnő.