Kakasfasírt baconben, Gyümölcs-Zöldésg salátával

  • 2015.02.24.
  • 1

Még mindíg a tanyasi kapirgálós a sláger a konyhánkban és a tányérunkon. Ezer, meg ezer féle formában el lehet készíteni, s akár minden nap fogyasztani, még sem lehet megunni.Most a nagyon kedvelt zöldségek, gyümölcsök tetejére, kicsontozott kakas comb, és mellből készült zöldséges fasírozott, amelyet bacon szalonna ölel körül.
Csakhogy eddig az ilyen salátáimat mindíg vacsorára fogyasztottam, de mára már rájöttem, hogy lassan-lassan ez nagyon sok egy vacsorára, így áttértünk az ebédre, s este már csak egy pohár joghurt, vagy kefír
is elegendő úgy 5-6 óra körül.

Hozzávalókhoz, csak a képzelet szab határt. Ki milyen zöldséget, gyümölcsöt, salátát és zöldféléket szeret.Természetesen először a kakas combokat és mellét kicsontoztam, A húsos csontokból készült egy nagyon finom húsleves. A többi húst pedig befűszerezett lében megabáltam.Tetszés szerinti mennyiséget lehet belőle készíteni és feldolgozása, fogyasztása sok-sok féle képpen fordul elő a napokban.
Egy nagyobb lábasba raktam a húsokat. Felöntöttem annyi vízzel, hogy jócskán ellepje. Fűszereztem, sóval, citrom borssal, fél fej fokhagymával, 4-5 db babérlevéllel, kevés szerecsendióval.Addig főztem, amíg megpuhultak a húsok.Hagytam kihülni egy éjszakán át. Ma amikor hozzáfogtam volna a tovább feldolgozáshoz, láttam, hogy csodálatosan bekocsonyásodott a hús lé, s ekkor fordult is a gondolatom egy nagyot. Mindjárt elő is készítettem a kis kocsonyás tálakat.Fele főtt húsból már kiszedtem 6 db kistálkába darab húsokat, felöntöttem a kocsonyás lével és a hűtőben pihennek az újabb dermedésig. Este későn még rakok rá citrom karikákat, kaliforniai paprikát, és a legvégén még egy kis húslét teszek rá, hogy a citromot és a paprikákat is ellepje a lé, majd mennek vissza a hűtőszekrénybe, hogy a holnapi ebédünk egy isteni finom kakas-kocsonya legyen.
Na de visszatérek a mai ebédünkhöz.A megmaradt főtt húsokat,a levesben főtt összes zöldségeket (sárga répa, fehér répa, zeller, 2 főtt krumpli) a Bözsi a Rabszolganő edényébe helyeztem. Fűszereztem, 2 nagyobb girizd fokhagymával, 1 mokkáskanál citrom borssal, 2 mokkás kanál sóval, 1 mokkáskanál piros fűszerpaprikával. Bözsi a Rabszolganő 10 másodperc alatt
(húsdarálós 8-as
fokozaton az összes anyagot péppé zúzta és) elkeverte a fűszerekkel.
16 db bacon szalonnacsíkot egyenként kiterítettem, belecsomagoltam egy púpos evőkanál masszát, feltekertem, és teflon fóliával bélelt tepsire raktam. A sütőt előmelegítettem 200 fokra, s 10 perc alatt elkészültek a finom baconba tekert zöldséges kakashúsos fasírozottak.

Most már csak a tálalás következik az alábbi fotó alapján. Szintén egyéni ízlésünknek, a hűtő tartalmának függvényében, kényünk, kedvünk szerint pakolgathatjuk a tányérra a finom dolgokat. Bármennyit, mert nem kell félni a kalóriáktól és az elhízástól sem, pedig garantáltan olyan laktató, hogy azt hiszem a vacsora is csak egy pohár házi készítésű kaukázusi kefír lesz.
A házi készítésű feta sajt, ami már 4 hete érlelődik 13 %-os sóoldatban, majdnem lemaradt, de mint az első fotón látható, az utolsó pillanatban az is a tányérra került.
Nagyon jó étvágyat mindenkinek, aki elkészíti. Nekem már potyognak a dekáim :-)