Pulykacomb, sütőtök, bacon

  • 2014.01.23.
  • 9

Bébi pulyka combjai, egészben főtt krumpli, sütőtök, bacon szalonna és egy kis fűszerolajban érlelt sajtok. Mindez összeállítva, egy egészen finom, minimális zsírt tartalmazó ebédet alkotott.

Hozzávalók és elkészítés
4 db bébi pulyka alsó comb2 evőkanál (saját fűszerkeverék), de lehet pulykafűszer keverék ispár kocka császárszalonna (füstölt házi) 3 fej lilahagyma
A pulykacombokat kacsasütőbe rakjuk, megszórjuk a fűszerkeverékkel, a pár kocka császárszalonnát elosztjuk a húsokon, majd beterítjük a felkarikázott lilahagymával. 1,5 dl vizet öntünk alá. Hideg sütőbe rakjuk, 250 fokon 40 percig sütjük. A víz elfogy a hús alatt és a hagymakarikákból finom lilahagyma kence
lesz, ami nagyon finom ízt ad a húsnak.
A körethez
4 db egész krumpli12 karika meghámozott sütőtöksó
15 dkg bacon szalonna az összesütéshez
Pár kocka -fűszerolajban érlelt- feta sajt
Egy lábasban puhára megfőzzük a krumplit és a sütőtök karikákat.
Egy extra méretű sütőzacskót előkészítünk, beterítjük az alját bacon szalonnával, s egy
kiszedő kanállal a szalonnákra
egymás mellé lerakjuk a sütőtök karikákat és a 4 db egészben megfőtt krumplit. A krumplikat betakarjuk még egy-egy szelet baconnal. A zacskó végét aláhajtjuk és 5 percre a forró sütőbe toljuk. Ennyi idő alatt a bacon ráolvad és kicsit megpirosodik a sütőtökön és a krumplin.
Tálalásnál ne felejtsünk el -fűszerolajban érlelt- fetasajtot adni hozzá.Jó étvágyat !