Madártej

  • 2013.04.04.
  • 0



Ma csak egy nagyon egyszerű - de annál kényeztetőbb - desszertet hoztam, aminek a neve: Madártej.Ez az a finomság, amit nagyon hamar el lehet készíteni és én még nem találkoztam olyan emberrel, aki ne szeretné. Legalábbis nálunk, s főleg a fiúkat le lehet venni a lábukról egy ilyen tálka madártejjel.

Hozzávalók és elkészítés
1 liter tej3 db nagyméretű tojás1 db vanília rúd kikapart belsejeÍzlés szerint cukor (én édesítőszert használok) Csipet só1 evőkanál liszt.
A tojásokat ketté választjuk. A sárgáját az édesítőszerrel és a tej felével és az egy kanál liszttel csomómentesre
kikeverjük. A tojások fehérjéhez adunk egy csipet sót (így keményebb lesz a hab) és keményre felverjük.
1 evőkanál
cukrot (vagy édesítőszert)
adhatunk a habhoz
A tej másik felét feltesszük forrni, s a vaníliadrúd kikapart magját hozzáadjuk. Amikor elkezd mozogni (de még nem forr), akkor hozzákeverjük a tojássárgás részt, s alacsony hőfokon felfőzzük. Vigyázzunk, nehogy odaégjen!
A kemény habokat egy kanállal beleszaggatjuk a felforrt tejbe, egy perc után megfordítjuk, s még egy percig hagyjuk, lassan melegedni.
4 db kelyhet, vagy tálkát megtöltünk a madártejjel, a habokat a tetejére rakjuk.

Hagyjuk kihűlni. Fogyasztás előtt csokireszelékkel gazdagítjuk. Jó
étvágyat hozzá.

Címkék

Desszert Madártej