Smarni vagyis császármorzsa

  • 2013.03.27.
  • 4

Az előző posztban szereplő csicsókakrémleves mellé
egy egyszerű és nagyon gyorsan elkészülő második fogást találtam ki, a smarnit, vagyis magyarul: császármorzsát. Na ezt sem csináltam még soha sem, de már éppen itt volt az ideje.
2 db tojást,
2 dl tejjel
(édesítőszerrel ízesítve) összekeverjük, s annyi lisztet adunk hozzá, hogy jó sürű palacsinta tésztát kapjunk. (Dupla olyan sürű, mint a normál palacsinta tészta)Egy közepes serpenyőben kevés olajat melegítünk, s amikor már jól felemelegedett beleöntjük a sürű masszát. Pár pillanatig hagyjuk, hogy az alja kössön meg, aztán egy fakanállal szét daraboljuk, majd átforgatjuk a tésztát mindaddig, amíg minden oldala szép piroskás lesz.
Tálaláskor porcukorral szórjuk és baracklekvárral ízesítjük.
A csicsókakrémlevest és a smarnit mindösszesen 20 perc alatt lehet elkészíteni, tehát ez is a 30 perces ebédkészítési kategória, méghozzá két fogásban. Mindkét fogás nagyon laktató volt, azt hiszem egyedül is megállta volna a helyét, vagy legközelebb csak fele adagból készül mindkét étel.