70

  • 2012.10.14.
  • 3

Nagyszabású születésnapra készült ez a torta. Amikor a megrendelővel beszéltem, csak annyit mondott, hogy egy 70-est szeretne Apukájának a születésnapjára és mindezt úgy, hogy legalább 40 embernek elég legyen. Szerintem akkor a legnehezebb egy torta elkészítése, ha a megrendelő nem ad több támpontot, csak annyit mond, bízom benned, hogy valamit kitalálsz majd. Nem volt sok időm gondolkodni, és végül az az ötletem támadt, mi lenne ha az ünnepelt életét elmesélné a 2 torta. Igen ám, de hogy fogom felrakni rá a kis fényképeket. Úgy döntöttem befektetek egy nyomtatóba amivel majd én szépen kinyomtatom a kis képeket. Itt kezdődött az izgulás, hisz be kellett szerezni a nyomtatót, az ételfestékeket tartalmazó patronokat és a papírt amire nyomtatni lehet. 3 dolog, 3 különböző helyről. Legjobban a papírokért aggódtam, mert azt Angliából rendeltem és annak ellenére, hogy ezt időben megtörtént csak most csütörtökön kaptam meg. Éljen a posta!!!!
A másik gondom az volt, hogy mire rakom én majd az óriás tortákat. Az az ötletem támadt, hogy vágatok 2 plexi lapot, mert az tartós, és nem utolsó sorban újrahasznosítható is. Ezeket a 3. kerületben vágattam és kb.5 perc alatt meg is csinálták. Ízesítés:
a 7-es karamell a 0 pedig fehér-csokis áfonyakrémmel lett töltve. A tortákhoz pedig 3-3 tepsi piskótát készítettem, összesen 60 db tojást felhasználva. Giga torta lett! :))) A fényképek szerintem egész jók lettek, bár az íze förtelmes...szóval ez nem egy Chokito, hogy ronda de finom, hanem épp ellenkezőleg, szép, de borzalmas az íze, mondjuk sok természetes anyagot nem is tartalmaz! :)) A lényeg viszont, hogy most már bárkinek tudok fényképes tortát csinálni!