Káposztás pogácsa

  • 2011.05.03.
  • 5

Bableves mellé készítettem, még húsvétkor. Nem vagyok egy nagy pogácsa-bajnok, általában nem sikerülnek túl jól, de ez most mindenkinek ízlett.Hozzávalók:50 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt15 dkg növényi margarin1 tasak bio porélesztő1 dl növényi tej2 dl langyos vízsóa töltelékhez:50 dkg fejes káposzta3 ek olívaolaj1 tk nádcukorsóa tetejére: szezámmagA tészta hozzávalóit összekevertem, 5-6 percig dagasztottam, majd meleg helyen a duplájára kelesztettem. Közben a lesózott, kinyomkodott káposztát olajon lepirítottam és félretettem kihűlni. A megkelt tésztát ujjnyi vastagra nyújtottam és a káposzta harmadát a közepére kentem, aztán a tészta mind a 4 oldalát ráhajtottam és újra kinyújtottam. Ezt még kétszer megismételtem. Akkor
másfél ujjnyi vastagra nyújtottam a tésztát, a tetejét bevagdostam és kiszaggattam. Megszórtam szezámmaggal a tetejét, és kiolajozott tepsire helyeztem a pogácsákat. Még fél órát kelesztettem, majd 180 fokra előmelegített sütőben fél óra alatt készre sütöttem.Forrás: Ízek és érzések 2010. április-május