Csőben sült spárga

  • 2011.05.14.
  • 7

Már tombol a spárgaszezon. Én mindig csak a fehéret veszem egy ideje, a zölddel nem nagyon tudok mit kezdeni. A fehér spárga sincs fent a gyerekek kedvenc ételeinek listáján, de igyekszem, és haladok :) Alapvető trükk, hogy a spárgát ujjnyi darabokra vagdosom, mert ha egyben hagyom teljes hosszában, egész biztos, hogy a gyerekek rá se néznek. A gyereksereg (koránál fogva) nyitottabb részénél nagy sikere volt!Hozzávalók:fehér spárga1 evőkanál nádcukorbesamelmártás (hagyományos, csak növényi tejjel készítve)növényi sajtA spárgát megpucoltam és ujjnyi darabokra vágtam. Feltettem a cukorral és
annyi vízzel, ami ellepte fedő alatt
főni. Teljesen puhára pároltam, leszűrtem
és kimargarinozott jénaiba öntöttem. Készítettem egy besamelmártást, azzal leöntöttem, és növényi sajtot reszeltem a tetejére. 200 fokon 25 perc alatt összesütöttem.Spárgás ételeimet itt találjátok