Répatorta

  • 2011.04.24.
  • 4

Húsvétra sütöttem. Már hónapokkal ezelőtt kinéztem egy közeli cukrászdában, hogy készítenek marcipánrépát, bevásároltam hát náluk. Régi álmom valósult így meg, marcipánrépákkal díszített "jépatojta" :)) A recept 2 tojást ír, de a tészta enélkül is teljesen kemény, nem is morzsolódik. Hozzávalók: 16 dkg liszt10 dkg nádcukor2 tk foszfátmentes sütőpor2 ek sárgaborsó liszt1 csomag vaníliás cukor12 dkg szójajoghurt1,5 dl olaj8 dkg durvára darált diófél citrom levecsipet só12 dkg reszelt sárgarépa10 dkg nádporcukor1
ek citromléA torta hozzávalóit összekevertem és egy 20 cm-es átmérőjű, kikent tortaformában 180 fokos sütőben 45 perc alatt készre sütöttem. A porcukrot a citromlével kikevertem, kemény, alig keverhető masszát kell kapni. azzal kentem meg a torta tetejét, majd a répácskákkal díszítettem. Forrás: Nők Lapja Konyha 2010. március - kissé módosítva

Címkék

Húsvét Torták