Sült csirkecomb burgonyával

  • 2013.11.15.
  • 3

A csirke combjából, szárnyából vagy melléből készíthető, de akár vegyesen is finom ebéd vagy vacsora lehet. Hamar elkészül, mert a köret is a hússal egy időben készül el.

Hozzávalók:1 kg csirkecomb1 db vöröshagyma1 db zöldpaprika3 gerezd fokhagymasó, bors
flekken fűszerolaj1.5 kg burgonya1 ek. szójaszószsültkrumpli fűszerA díszítéshez:fél csokor petrezselyem1 db paradicsomElkészítés:A burgonyát héjában főzd puhára, majd tedd félre, hogy kihűljön.
A comboknak húzd le a bőrét, majd a csontnál vágd kétfelé. Enyhén sózd és borsozd meg, majd szórd meg a flekken fűszerrel. Egy nagyobb méretű teflonserpenyőben hevíts fel 2 ek olajat, majd a combokat tedd rá. Minden oldalát süsd körbe, majd tedd hozzá a felkarikázott hagymát, a zöldpaprikát és az elkapart fokhagymát.
Fedő alatt, a tüzet mérsékelve párold puhára. (kb. fél óra). Ezután vedd le a fedőt és erősebb hőfokon süsd a combokat zsírjára úgy, hogy aranybarna színe legyen. Közben tedd hozzá a szójaszószt is.A kihűlt burgonyákat
hámozd meg, majd óvatosan vágd fel egyforma hasábokra úgy, hogy lehetőleg ne essen szét. Az elkészült húsdarabokat vedd ki a teflonból a szafttal együtt, majd a helyére önts 1-2 ek. olajat, amin a burgonyát kicsit átforgatod. Nagyobb jénaiba tedd át a burgonyát, szórd meg ízlés szerint a sültkrumpli fűszerrel, majd helyezd el rajta a combokat. Díszítsd a felaprított petrezselyemmel és a felkarikázott paradicsommal.Savanyúsággal tálald.