Tonhalkrém

  • 2013.02.14.
  • 3

Pirítóssal vagy friss péksüteménnyel kitűnő előétel vagy könnyű vacsora, de nagyobb társaságnak is érdemes szendvicsnek elkészíteni.Hozzávalók:2 doboz natur tonhalkonzerv (160 gr.-os)5 db kemény tojás1 púpos ek. majonéz1 tk. édes chili szósz1 tk. vaj vagy margarin1 ek. szárított metélőhagymasó, borsA díszítéshez:1 fej lila hagyma1 szelet piros kaliforniai paprikaElkészítés:A tonhalkonzervet öntsd bele egy szűrőbe, hogy az olaj lecsepegjen, majd tedd át egy tálba. Keverd
hozzá a majonézt, a chilit, a metélőhagymát, a vajat,
majd a tojások sárgáját. Botmixerrel
krémesítsd a
masszát, majd ízlés szerint kicsit lehet sózni, borsozni. Végül reszeld bele a tojások fehérjét
nagylyukú reszelőn, de egy tojást tegyél félre a tálaláshoz..A krém tetejét díszítsd vékony karikára vágott hagymával, kockára vágott paprikával, majd reszeld rá a megmaradt tojást is. Kockára vágott csemegeuborka is illik hozzá.