Sajtos rúd

  • 2013.01.03.
  • 0

A legegyszerűbben elkészíthető sajtos rúd, ami finom, omlós és napokig eláll. Tetejére ízlés szerint tehetünk sajtot, köménymagot vagy szezámmagot. A tehéntúró egy része lehet juhtúró is, de ilyenkor
kevésbé kell sózni.Hozzávalók:30 dkg tehéntúró30 dkg liszt30 dkg margarin1 csapott ek. só1 tojásköménymagszezámmagreszelt sajtElkészítéGyúrd
össze a lisztet, túrót, sót és a margarint. Tedd hűtőbe a tésztát legalább fél órára, mert így könnyebb vele dolgozni. Lisztezett deszkán nyújtsd ki ujjnyi vastagra a tésztát, vágj ki 10 cm széles csíkokat, majd ezeket vágd fel 1,5-2 cm széles rudakra. Ehhez legjobb derelyemetszőt vagy pizzavágót használni. A leeső darabokat ismét gyúrd össze és vágd fel. A rudak tetejét kend meg felvert tojással, majd szórd meg a tetejüket tetszés-szerint sajttal vagy magokkal. Előmelegített (kb. 180 fokos) sütőben süsd aranybarnára. 25-30 perc alatt elkészül. Ebből az adagból két nagy tepsi lesz.Természetesen süthetsz kisebb vagy nagyobb adagot úgy, hogy az alapanyagok egyforma mennyiségűek legyenek.