Diós isler (ischler)

  • 2012.12.26.
  • 9

A hagyományos islernél sokkal omlósabb, puhább változat. Sokáig elállna, ha nem fogyna el korábban.Hozzávalók:30 dkg liszt30 dkg margarin15 dkg porcukor15 dkg darált dió1 vaníliás cukor1 tk. szódabikarbónatetszés szerinti lekvár20 dkg ét-tortabevonó3 ek. olajElkészítés:A tészta hozzávalóit gyúrd össze, majd fóliába tekerve tedd egy éjszakára hűtőszekrénybe. Másnap a tésztát nyújtsd ki 3-4 mm vastagra,
tetszés szerinti nagyságú kiszúróval vágj ki korongokat, majd helyezd el a tepsiben. 180 fokos, előmelegített sütőben süsd rózsaszínűre a tésztákat, majd tedd félre, hogy kihűljön. Két-két darabot ragassz össze lekvárral. Tetejükre csokimáz kerül. Ehhez a bevonót olvaszd fel gőz felett, majd keverj bele 3 ek olajat.Megszórhatod valamilyen színes cukorral, de üresen is maradhat.