Újévi lencse olaszos hangulatban

  • 2016.01.01.
  • 2

Na nem a főzés körülményei, hangulata volt olaszos, hanem az ízvilág lett az. A lencse tavaly januárban indonéz curry formájában került az asztalra, de mivel sok minden megváltozott azóta, új energiákra, új ízekre vágytam. Bejött. Azzal a lendülettel, amelyikkel elengedtem a tavalyi évet, válogattam össze az egytálétel komponenseit. Lazán, de magabiztosan, szeretettel. Ahogy a 2016-os évet is megélem majd. Feltételezem, hogy ma már mindenki lencsézett, sebaj, a recept más napokon és jövőre is megállja a helyét! ;)
Lencse olaszos hangulatban

Hozzávalók6-8 adag (1 csésze = 250 ml)
1 csésze zöld lencse és 1 csésze puy lencse egy éjszakára beáztatva2-3 ek olívaolaj2 lila hagyma kockákra vágva3-4 gerezd fokhagyma apróra vágva1 sárga kaliforniai paprika1 közepes édesburgonya meghámozva, kockákra vágva1 cukkini kockákra vágva700 ml paradicsom passata100 ml száraz fehér bor (opcionális)oregánó2 csokor petrezselyem apróra vágvasófrissen őrölt bors(fűszerekben lehet még menőzni, nekem ez most pont jó volt így)Az olívaolajon kb 5 percig sütöttem a lila hagymát és a fokhagymát, majd hozzáadtam a paprikát és 2 percig sütöttem. Hozzáadtam az édesburgonyát, átforgattam, majd felöntöttem egy kevés vízzel. Sóztam, borsoztam, és fedő alatt 10 percig pároltam. Közben a lencséket 5 perc alatt megfőztem sós vízben. Leszűrtem, félretettem.A zöldséges keverékhez hozzáadtam a cukkinit, a paradicsom passatát, és a bort (vagy egy kevés vizet), az oregánót, majd 6-7 percig főztem. A végén hozzákevertem a petrezselymet.(Zenei aláfestés: Tove Lo)
 
 



Címkék

Lencse Vacsora Vegán