street food show & előkészületek

  • 2012.12.05.
  • 8

2012-ben a mikulás egy vagány ajándékot gyömöszöl be a gasztrománok kitett cipőibe, holnap kezdődik a dining guide street food show a hold utcai csarnok első emeletén. vasárnap 12-től többek között én is várok minden érdeklődőt a híres-hírhedt diósülttel, személyes megjelenésemmel és egy vegasztrománia street food design tálalással.
emlékszem az első blogkóstolóra, mindennapi manna erikával látogattunk ki a tabáni teraszra, és kóstoltuk végig (értelemszerűen mindenki a saját lehetőségeihez mérten) a bloggerek által kínált finom fogásokat. meglepően sok mindent meg tudtam kóstolni (= nem volt benne hús), amit pedig nem, azt doggie bag-ben hazavittem a húsevő szekciónak. őszintén bevallom, hogy én azt akkor ott nagyon bírtam, és hiába indított az időjárás esővel, a hangulat, a beszélgetések, és nem utolsó sorban az ételek nagy hatással voltak rám, és közben a nap is kisütött.


a street food show-n diósülttel várlak Titeket!fotó: Erdőháti Áron

azóta volt már a millenárison is blogkóstoló a gourmet fesztivállal párhuzamosan és azt kiegészítve, aztán most szeptemberben egy street food show-nak keresztelt gasztro-rendezvény keretein belül került megrendezésre. a nagy forgatagban összefutottam gasztro-ismerősökkel, bloggerekkel, és tényleg igazi utcai hangulat kerekedett a csarnok első emeletén.
aztán nem sokkal később nagy örömömre felkértek, hogy vegyek részt a következő, téliesített változaton. mivel egyik misszióm a vegetáriánus konyha népszerűsítése, másrészt mindent szeretek, ami street, legyen az művészet, vagy ételek, hatalmas fejbólintással igent mondtam. és nagy örömömre szolgál az is, hogy meg tudom mutatni a vega konyha egyik nagyágyúját, a diósültet, mely vegákat és nem vegákat kápráztatott már el.
emellett persze nem én lennék, ha nem kezdtem el volna azon is agyalni, hogy hogyan tálaljam a diósültet, milyen körítéssel, milyen díszítéssel, milyen designnal. a kiegészítő ízeket/színeket már megtaláltam, nem narancssárga lesz, mint áron fotóján, de ugyanolyan téli, szép és finom lesz. a tálalás pedig? az majd ott kiderül, legyen elég annyi, hogy egyszerű, letisztult designt találtam ki, nagyon vegasztromániás lesz, és abszolút méltó a street food életérzéshez és stílushoz.