Tavaszi frittata

  • 2014.02.18.
  • 1

Valahol félúton a rántotta és az omlett között találjuk a frittata nevű, olasz eredetű tojásos ételt. Különlegessége, hogy sütőben nyeri el végleges formáját, és a rántottával ellentétben szeletelhetjük cikkenként, vághatjuk kockákra, sőt, össze is tekerhetjük. Szinte bármit belerakhatunk, amihez kedvünk van, és megfelel az ízlésünknek. A végeredmény mindig tökéletes.
Hozzávalók 2 személyre: 4 tojás1 fej hagyma2-3 db koktélparadicsom2-3 db laskagombarukkolaparmezánsófél evőkanál olívaolaj 
Elkészítés: A tojásokat felverjük és megsózzuk. A hagymát vékonyra szeleteljük, és apróra vágjuk a laskagombát is. Serpenyőben felforrósítjuk az olajat, és 5-7 percig sütjük benne a hagymát és a gombát. Amikor megpuhult, ráöntjük a tojáskeveréket, beleszórjuk a rukkolát, és adunk hozzá parmezánt. Addig sütjük, amíg megszilárdul az alja. Meg lehet fordítani a serpenyőben is, de a frittata jellemzője, hogy a serpenyővel együtt vándorol az előmelegített sütőbe. Ott addig sütjük, míg a teteje is szilárd nem lesz.