Pudingos gyümölcsös finomság

  • 2017.02.28.
  • 6

Sok háziasszony készít gyakran keksztekercset, vagy kókusztekercset, aminek az alapja darált keksz és a belsejébe cukros margarinos krém kerül. A következő receptem sütés nélkül elkészíthető édesség, aminek hasonlóan a keksztekercs tésztája az alapja. A krémje viszont egyszerű pudingkrém. Mivel a tészta barna színű, ezért érdemes fehér vagy sárga pudingot készíteni. Vanília, tejszín vagy banán ízű pudingporokat ajánlom hozzá.  

A recept


Hozzávalók a tésztához: 
15 dkg (vegán) darált keksz
10 dkg darált zabpehely
kb. 1-1,5 dl koffeinmentes kávé
pár csepp rumaroma (elhagyható)
3 evőkanál kakaó (cukor nélküli)
10 dkg édesítőszer (xylit, gyümölcscukor, agavé szirup, stb.)
 Krémhez:
4 dl növényi tej
1 csomag (vegán) pudingpor
néhány kanál édesítőszer (attól függően, ki milyen édesen szereti)
Díszítésnek narancs, aszalt meggy/szilva, menta- vagy citromfűlevél
Elkészítés:
Először pudingot főzünk a növényi tejből és a pudingporból a puding csomagolásán található útmutató szerint. (Általában a pudingport először  egy kevés hideg növényi tejjel kikerverjük, majd a maradék tejet felforraljuk, ebbe tesszük bele a kikevert pudingport és az édesítőt. Addig forraljuk, és folyamatosan keverjük, míg be nem sűrűsödik.)  A pudingot lehűtjük.
A tészta alapanyagait alaposan összegyúrjuk, két részre osztjuk. Kerek tálba vagy tortaformába folpackot teszünk, a tészta felét belesímítjuk, rásimítunk egy adag pudingot, majd a másik tésztából hasonló formát készítünk és a puding tetejére fektetjük. Hütőbe tesszük és várunk 1-2 órát, hogy megdermedjen, összeálljon. Majd a fólia segítségével kiemeljük, egy tálcára tesszük és a maradék pudingot a tetején elsimítjuk. Gyümölcsökkel/ menta vagy citromfűlevéllel díszítjük a tetejét, ismét hűtőbe tesszük. Tálalásig ott tároljuk.