Élesztő- és gluténmentes (magvas) pogácsa

  • 2014.10.31.
  • 3


Még az őszi főzőkör első alkalmára készültek ezek a ropogós, porhanyós finomságok élesztő és glutén nélkül. Csak 10 dekányi őrölt hajdinát tettem a tésztájába, de ez a kevés is karakteres ízt adott neki. A képen azért szerepel egy alma a háttérbe, mert nekem úgy ízlett a legjobban, ha a pogácsát almával ettem. Főzőkörön is adtam mellé almagerezdeket.

 
A recept:
  Hozzávalók:
20 dkg köles lisztté őrölve
20 dkg barna rizs lisztté őrölve
10 dkg hajdina lisztté őrölve
10 dkg amarántliszt + a tészta megmunkálásához
20 dkg kókusz- vagy pálmazsír, esetleg bio növényi margarin
víz

őrölt magvak (elhagyható)
Elkészítés:
A liszteket (miután a gabonákat megőröltük) összeöntjük egy tálba. Kb. 1 evőkanál sót adunk hozzá és jó puha növényi zsírral, valamint egy kevés vízzel összedolgozzuk. Tehetünk hozzá őrölt magvakat (pl. napraforgó, tökmag, lenmag, szezámmag, stb.). Kicsit pihentetjük, majd amarántliszttel megszórt felületen kinyújtjuk és pogácsákat szaggatunk belőle. Tepsibe tesszük és megsütjük.