Shakshuka, az izraeli lecsó

  • 2015.08.22.
  • 9

Az utóbbi idők legkellemesebb gasztro-felfedezése számomra a közel-keleti konyha. Imádom az egyszerű, de nagyon jellegzetes ízvilággal rendelkező ételeiket, kiváltképp hogy nagyon sok  fogásuk eleve vegetáriánus. A budapesti Hummus Bar-t nagyon jó szívvel ajánlom azoknak, akik szeretik az egyébként őrülten egészséges hummust, a falafelt, a megszokottól eltérő ízesítésű salátákat és ezek különféle variációit isteni frissen sült (kérésre akár teljes kiőrésű) pitával. Nemég egyébként volt szerencsém egy kedves izraeli lánnyal ebédelni a Hummus Bar Egyetem téri egységében. Kathy elmesélte, hogy nyilván nem teljesen olyanok az itt készülő ételek mint az autentikusak, de ennek ellenére is nagyon szereti a Hummus Bar-t, és maga is gyakran kajál itt.
Lényeg a lényeg: Hummus Bar-os élményeimből ihletet merítve, és a klasszikus magyar lecsót már borzasztóan unva ma úgy döntöttem, hogy összedobok itthon egy shakshukát, azaz izraeli lecsót. Nagyon hasonlóan készül, mint az általunk ismert paradicsomos-paprikás nyári sláger, és hasonlóan egyszerű. Ugyanakkor mégis mind ízében, mind állagában valami más. A legjobb, ha ütött-kopott füles vasedényben sütjük, és ebben is tálaljuk-én is így találkoztam vele először, és állítólag még Izrael legpuccosabb éttermeiben is eképpen tálalják.
Mazel Tov!
 

[...] Bővebben!



Címkék

Shakshuka