Fokhagymás tészta

  • 2015.06.19.
  • 7

Hogy mitől fokhagymás tészta a neve? Hát ez ragadt rajta. Még régebben találtam egy blogon valami hasonló ételt, ami megtetszett, de aztán később csak emlékezetből készítettem el, rendesen át is alakítva azt.

Hozzávalók:1/2 kg darált hús (nálam sertés),2 db camping ömlesztett sajt,1 cs színes tészta (csak hogy színe is legyen az ételnek),2-3-4 gerezd fokhagyma (ízlés szerint),1 zacskó habtejszín (2,5 dl) (nem használok főzőtejszín nevű készítményt, mert az nem tejszín),1 doboz kukorica konzerv (ennek a mennyisége is ízlés szerint),olaj, só, borsElkészítés:A darált húst kevés olajon megpirítom, majd kevés vizet adva hozzá kb. 15 perc alatt megfőzöm, sózom, borsozom. Közben a tésztát is kifőzöm.A húsra nyomom a 2 tömlős sajtot, a fokhagymát, hozzáadom a kukoricát és a tejszínt, majd addig főzöm, amíg besűrűsödik és végül a kifőtt és leszűrt tésztával összekeverem.