Resztelt máj
- 2014.09.15.
- 7
Csirkemájból készítettem, párolt rizzsel. Lehet, hogy nem így készül hivatalosan, nálam viszont ilyen.Hozzávalók:1 kg csirkemáj szív nélkül,1 jó nagy fej vöröshagyma, vagy két kisebb,só, bors, majoránna, kevés piros paprika.Elkészítés:A májat megtisztítom egy-két darabra felvágom. A hagymát félkarikára szeletelem.Kevés olajon a hagymát megfonnyasztom és hozzáadom a májat, fűszerezem, kevés vizet öntve alá készre főzőm. Kb. 20 perc az egész. Érdemes próbaképp egy májat elvágni, hogy a közepe nehogy nyers maradjon. De vigyázni kell, mert ha túlfő kemény lesz!Párolt rizzsel tálaltam, de jó hozzá a főtt krumpli is.
A szerzőről
Vea-Receptgyűjtemény