Fekete-erdő torta
- 2013.05.26.
- 0
Ezt a tortát ajándékba készítettem, és mivel nem aznap fogyasztották, a tejszínkrém helyett főzött krémet tettem bele. És pont emiatt nincs is kép szeletről, pedig a főzött mascarponés krém és a meggyes krém váltakozva körbe-körbe lett betöltve. Biztosan jól mutatott.
Hozzávalók:A piskótához: 6 db tojás,6 evőkanál cukor,vanília,5 evőkanál liszt,2 evőkanál kakaóMeggyes töltelékhez:2 üveg meggybefőtt (a levéből kell 5 dl) és tegyünk félre a meggyből a díszítéshez6,5 dkg étkezési keményítő (kukorica),ízlés szerint cukor és fahéj,Mascarponés főzött krém:1/2 l tej,4 evőkanál liszt,25 dkg mascarpone,20 dkg porcukor,vaníliaSzirup a lapok locsolásához:1 dl víz,kb. 10 dkg cukor,ízlés szerint rum.Díszítéshez:1,5-2 dl tejszín,1 cs.habfixáló,ostyarúd,csokoládé (kb. 3-4 dkg)Elkészítés:A piskótát 24-cm-es tortaformában sütöttem meg, majd kihűlés után három lapba vágtam.A meggyes töltelékhez a meggy levét (5 dl) kikevertem a keményítővel (6,5 dkg), hozzáadtam a cukrot és a fahéjat, majd tűzre téve besűrítettem, belekevertem a meggyet és kihűtöttem.A mascarponés krémhez, a tejet és a lisztet simára kevertem és tűzre téve sűrűre főztem, majd azt is kihűtöttem. A mascarponét kikevertem a cukorral és vaníliával, majd a kihűlt főzött krémmel is elkevertem.A vízből és cukorból szirupot főztem majd hozzáadtam a rumot, olyan 2 evőkanálnyit, majd ezt is kihűtöttem.A meggyes tölteléket és a mascarponés krémet is habzsákba szedtem és a sziruppal meglocsolt piskóta lapokra felváltva körbe-körbe rányomtam őket. A harmadik lapot csak a fehér krémmel kentem meg, és az oldalát is bevontam vele. Körbe raktam az ostyarudakkal és rákötöttem a szalagot.A torta szélét a tejszínhabbal és a maradék meggyszemekkel díszítettem a közepére krumplihámozóval faragtam a csokoládét.
A szerzőről
Vea-Receptgyűjtemény