Piros currys thai csirke, az új ízek kedvelőinek

  • 2018.02.26.
  • 3


Egyik szombaton  thai étteremben ebédeltem és kivételesen nem a leves mellé tettem le voksomat, hanem  a zöld currys cukkinis csirkét kóstoltam meg. Isteni volt az íze és szó szerint mind a tíz ujjamat megnyaltam utána. Inspiráló hatása eredményeként másnap otthon fakanalat is ragadtam. Zöld curry paszta helyett a pirosra esett a választásom és ezt egészítettem ki piros pritamin paprikával és egy kis uborkával. Milyen lett az íze? Csípős és egyben édes a kókusztej miatt, egyszóval menyei, egyszerűen nem lehet betelni vele. Újabb és újabb kalandokra inspirál az új ízek kipróbálásában. Ajánlom az ínyenceknek!
Hozzávalók:50 dkg csirkemell1 db piros pritamin paprika1/2 uborka400 ml kókusztejpiros curry pasztasó, olaj
Elkészítés:Folyóvíz alatt alaposan megmossuk a csirkemellet, majd vékony csíkokra vágjuk. Kevés étolajon a csirkemell csíkokat megpirítjuk, majd kevés vizet adunk hozzá és csipetnyi sóval ízesítünk. Majd fedővel lefedve félig puhára főzzük. Közben csíkokra vágjuk a paprikát és az uborkát végül ezeket is hozzáadjuk, fűszerezzük curryvel. A hozzávalókat puhára főzzük és végül hozzáadjuk a kókusztejet és pár percig forraljuk.


Tálalhatjuk rizzsel vagy rizstésztával. Jó étvágyat!