Négyhagymás krémleves csodákra képes

  • 2018.02.19.
  • 9


Milyen étel esne jól az influenza és a náthás időszak kellős közepén? Egy kis forró négyhagymás krémleves csodákra képes, egyből erőre kapunk tőle.  Krémesen lágy és könnyed, a bátrabbak egy kis chilivel megbolondítva  fogyaszthatják. Hogy milyen az íze?  Pikáns és a lilahagymától egy kicsit édeskés. Ajánlom a hagyma szerelmeseinek!
Hozzávalók:2 fej vöröshagyma2 fej lilahagyma6 gerezd fokhagyma1 csomag újhagyma20 dkg trappista sajtgluténmentes kenyér piritósnaksó, borsdelikát, szárított1,5 dl tejföl250 ml főzőtejszín 20%-os1 ek. gluténmentes liszt1 db nagyobb buronya
Elkészítés:Forró olajon üvegesre pirítjuk az apróra vágott hagymákat. Majd felöntjük körülbelül 2, 5 dl vízzel. A burgonyát megpucoljuk, majd összevágjuk hozzáadjuk a leves alaphoz.Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, a  fokhagymát  és delikátot teszünk bele. Fedővel lefedve szétfőzzük a hozzávalókat, majd egy botmixer segítségével összeturmixoljuk.Érdemes ilyenkor hozzáadni a tejszínt, a lisztet és a tejfölt és  még egyszer turmixolni, így  a végeredmény garantáltan csomómentes lesz. A tűzhelyre visszarakva még tetszés szerint vizet öntünk hozzá (körülbelül 1-1,5 litert) és felforraljuk.

Reszelt sajttal és pirítóssal tálaljuk.Jó étvágyat!