Citromos-bazsalikomos sült pisztráng
- 2017.09.17.
- 3
Kislányként imádtam a halat, semmilyen félelem érzet nem volt bennem a szálkát illetőleg, egészen addig amíg hat éves koromban egy meg nem akadt a torkomon. Egy csárdában ebédeltünk éppen, persze a szálkát le is nyeltem, utána kenyeret is ettem rá, mégis még két napig azt mondtam, hogy én bizony érzem a torkomban. Azóta csínján bánok a hallal az emlék oly mélyen belém ivódott, hogy ritkán eszem halat főleg nagyobb alkalmakkor. Gasztro szülinapi ajándékként pisztrángot kaptam tegnap az apámtól vacsora alapanyagnak. Rögtön láttam magam előtt jénaiban a citromkarikás pisztrángokat. Örömmel fogtam hozzá elkészteni a halakat, amiket fokhagymával, friss borsikafűvel és bazsalikommal bolondítottam meg. Hogy milyen lett az íze? A citromos és a pikánsan fűszeres omlósan ropogós pisztráng méltán megállta a helyét az ünnepi asztalon. Vigyázat gyorsan fogy!
Hozzávalók:2 pisztráng2 csokor borsikafű2 csokor bazsalikomsó, bors2 gerezd fokhagymaétolaj
Elkészítés:A megtisztított halakat félbevágjuk, a belsejét megsózzuk és megborsozzuk majd kívülről is megszórjuk egy kis sóval. A megmosott fűszernövényeket a hal belsejébe tesszük, a vékonyra vágott fokhagyma cikkekel. A halakat kiolajozott jénaiba fektetjük, majd a tetejére citromkarikákat teszünk. Előmelegített sütőben 180 fokon 30 percig sütjük. Próbáltam a halat közben megfordítani, de az egyik így megtört egy kicsit, azért megfordítás nélkül is mindkét oldaluk istenire megsült.
Jó étvágyat!