Mi az igazi töltött kaliforniai paprika titka?
- 2017.08.24.
- 0
Sokszor felmerül a kérdés, hogy mit is főzzek? Minek örülne a másik? Ilyenkor mindig jól jön egy könnyen elkészíthető és frappáns étel. A pikáns húsos ragut egyszerűen beletöltjük a színes kaliforniai paprikába és mehet a sütőbe. Az elkészült sült paprika köret nélkül önmagában is megállja a helyét. Mi az isteni ízvilág titka? Hogy nem mindig az a fontos, hogy szeressünk főzni, hanem az, hogy azt szeressük, akinek főzünk.
Pikáns sertésraguval töltött kaliforniai paprika:
Hozzávalók:/2 főre/3-4 db kaliforniai paprika500 g darált sertéshússó, fehérborsoregánó2 gerezd fokhagyma1,5 dl 20 % főzőtejszín15 dkg trappista sajt
Elkészítés:A darált húst forró olajon megpirítjuk, majd fűszerezzük fehérborssal, sóval oregánóval és fokhagymát reszelünk bele, majd fedővel lefedve puhára főzzük, végül a tejszínt hozzáadva szintén felfőzzük. A megmosott és elfelezett, megpucolt paprikákba beletöltjük a ragut. Előmelegített sütőben 200 fokon körülbelül 20 percig sütjük, majd reszelt sajttal megszórjuk a paprikák tetejét, végül 10 percig pirítjuk.
Vigyázat gyorsan fogy! Jó étvágyat!