Medvehagymás-kolbászos frittata, a gyors tavaszi reggeli titka

  • 2017.04.02.
  • 4


A medvehagyma szezon van és nem tudok betelni a fokhagymára emlékeztető jellegzetes üde ízzel. Minden évben újabb és újabb ételeket készítek medvehagymával. Készítettem már belőle krémlevelest, sütöttem pogácsát most azonban maradtam a kevesebb az néha több filozófiánál. Házi parasztkolbász  és tojás került elő a hűtőből, mindezt megspékeltem egy kis brie sajttal. Milyen lett az íze? Isteni, bárkit le tudunk vele venni a lábáról, hiszen a titok nyitja a friss erdei medvehagyma.

Hozzávalók:/2 főre/4 tojás4-5 dkg száraz parasztkolbász5 levél apróra vágott medvehagymaízlésszerint brie sajt és pritamin paprikaétolaj, só, bors
Elkészítés:A serpenyőbe egy kis étolajon megpirítjuk a kolbászt, közben a tojásokat egy mélytányérban villával felverjük, majd fűszerezzük és belekeverjük az apróra vágott medvehagymát. A felvert tojást a serpenyőbe öntjük,  a tetejére szórjuk a szintén apróra vágott pritamin paprikát és a sajt darabkákat. Fedővel lefedve magas fokozaton megsütjük, akkor jó ha a tojás lepényszerűen feljön és a teteje is átsült.

Jó étvágyat!