Túrógombóc torta, békebeli ízvilág újragondolva

  • 2017.02.06.
  • 0

Kedvenc desszertem a fahéjas túrógombóc nyakon öntve tejföllel. Te is szereted? Ám nincs kedved órákig a konyhában állni és gombócokat formázni, majd forróvízben kifőzni? Akkor ez  a te recepted, nem kell mást tenned mindössze a túrós masszát egy tortaformába önteni és megsütni. Milyen az íze? Pont olyan mint a túrógombócé, azaz isteni. Vigyázat gyorsan fogy!Hozzávalók:450 dkg túró3 tojás15 ek. zabpehely20 dkg margarincsipetnyi só5 ek. cukor1/2 citrom leve1 citrom héja1 kk. fahéj5 dkg mazsola1 csomag vaníliás pudingpor1,5 dl tejfölegy fél marék gluténmentes liszt a tortaforma megszórásáhozElkészítés:A hozzávalókat összekeverjük, az így kapott túrós masszát kivajazott és liszttel megszórt kapcsos tortaformába öntjük. Előmelegített sütőben 160 fokon 50 percig sütjük. Tálaláskor fahéjjal vagy citrom  reszelt héjával ízesített tejföllel tálaljuk.Jó étvágyat!