Virslis tejszínes tészta zöldborsóval 15 perc alatt tészta imádóknak

  • 2017.01.05.
  • 5

Sokszor már magunk sem tudjuk, hogy mit főzzünk, a nők többsége fáradtan fog hozzá hétköznap esténként a főzésnek. Ilyenkor előnyben részesítem az egyszerű ételeket, amihez nem kell sokféle hozzávaló és aminek az elkészítése nem vesz sok időt igénybe. Ne feledjük a kevesebb néha igenis több!Hozzávalók:500 g spagetti tészta6 db füstölt virsli1 marék mirelit zöldborsó1 dl tejszín15 dkg trappista sajtsó, bors, oregánóolajElkészítés: A felkarikázott virslit kevés olajon egy serpenyőben elkezdjük pirítani. Vízforralóban vizet forralunk, a felforrt vizet egy fazékban feltesszük magas fokozatra főni majd egy  kis olajat és sót teszünk bele, végül beletesszük a spagetti tésztát. A megpirított virslihez hozzáadjuk a mirelit zöldborsót,  pároljuk és egy kis tejszínt öntünk hozzá aztán  sóval, borssal, oregánóval fűszerezzük. Amint a borsó megpuhult és egyszer felforrt a szósz is, akkor már kész is van. Végül a közben megfőtt tésztát leszűrjük.A tésztát melegen és reszelt sajttal megszórva tálaljuk.Jó étvágyat!