Lenmagos csirkemell szelet, azaz a hagyományos panír kora lejárt?

  • 2015.09.19.
  • 4

Igazi ínyencség következik, tehát húsimádók figyelem! Sokszor egyszerű és apró változtatással újíthatunk a konyhában, például a hagyományos panírt lecserélhetjük újra. A  lenmagos csirkemell szelet panírja a párizsi bundára emlékeztet, csak egy kis lenmaggal meg lett bolondítva. A frissen sütött húst a vékony és ropogós lenmagos panír teszi igazán ízletessé. A receptet nemcsak lisztérzékenyeknek ajánlom, hiszen sima búzaliszttel készítve is ugyanolyan gasztronómiai élményben lehet részünk. Valóban lejárt tehát a hagyományos panír kora?  A  választ mindenki a saját ízvilágában találja meg, ha nyit az újdonságokra.Hozzávalók:80 dkg csirkemell2 tojás5 dkg rizsliszt5 dkg kukoricaliszt3 evőkanál lenmagsó, borsElkészítés:A szeletekre vágott és megfűszerezett csirkemell szeleteket először rizslisztbe, majd a felvert tojásba végül a lenmagos kukoricalisztbe forgatjuk. Végül a hús szeleteket forró olajban ropogósra sütjük.Ízlés szerint tálalhatjuk zöldséges rizzsel vagy akár burgonyapürével is. Jó étvágyat!