Citromos rizskoch nyakon öntve házi körtelekvárral

  • 2014.03.16.
  • 2

Egy könnyed rizskoch jól jön egy tartalmas leves mellé vagy desszertnek is tökéletes. A tetejéről a porcukrot mindig elhagyom, sőt mostanában a cukor helyett folyékony édesítőt teszek. Édes bűnbeesés érzetét így már csak a házi körtelekvár édessége adja és az, hogy nem utolsósorban finom.Hozzávalók:25 dkg rizs1 liter tej1 dl víz1 ek. cukor2 csomag vaníliás cukor1 citrom reszelt héja5 db tojásbármilyen ízű lekvárCukor helyett lehet használni folyékony édesítőt, a vaníliás cukor helyett pedig vaníliarudat.Elkészítés:A rizst puhára főzzük a tejben, amihez hozzáadtuk a vizet és ízesítjük a cukrokkal, a reszelt citrom héjával. A tojássárgáját szétválasztjuk a fehérjétől, a kihűlt rizsbe először
a sárgáját, majd a habbá felvert fehérjét keverjük bele. A rizst kivajazott és liszttel meghintett tepsibe öntjük, majd 180 fokon addig sütjük, amíg a teteje pirult nem lesz.Jó étvágyat!