Juhtúróval töltött sült paradicsom

  • 2013.07.28.
  • 6

Tombol a kánikula, aki teheti az vízparton hűsöl vagy a fák árnyékában kirándul az erdőben. Ebben a melegben könnyed ételeket kíván az ember. Sült paradicsom ideális nyári főételnek, nálunk töltött gombával készül egyszerre. Köretként készíthetünk hozzá, akár rizibizit is,de önmagában is megállja a helyét.
Hozzávalók:500 g
közepes méretű kis paradicsom20 dkg juhtúró1 fej lilahagyma10
dkg trappistakis olajElkészítés:
A paradicsomokat megmossuk és levágjuk a tetejüket, majd a belsejüket kiskanál segítségével kikaparjuk.
A hagymát apróra vágjuk és kevés olajon megdinszteljük és egy mélytányérban elkeverjük a juhtúróval.A paradicsomokat egyesével megtöltjük juhtúróval, majd az olajjal megkent tepsibe tesszük őket.
Előmelegített sütőben 180 fokon 20 percig
alufóliával lefedve sütjük, majd ízlés szerint sajtot reszelve rá 10 percig pirítjuk.Jó étvágyat!