Gazdagon töltött cukkini

  • 2013.07.25.
  • 7

Rohanó világban élünk, szerintem mindenki ismeri azt az érzést, hogy szinte nincs időm semmire, mert ott a munka, a család, a számlák, a gyerek. Mindenkinek megvan a maga kis világa, azonban nyár van. Jó megállni egy kicsit a csillagos égbolt alatt vagy a szabadban főzni. Egy szívvel lélekkel elkészített vacsora finom borral és jó társasággal fűszerezve semmivel sem pótolható. Nem mindig vesszük észre, hogy csak meg kell élni az adott pillanatot; nemhiába "meg kell tanulnunk vágyakozni az után, ami a miénk", ahogy Simone Weil mondta.A receptet kedvenc gitáros grafikusomnak ajánlom!Hozzávalók:2 nagy db cukkini30 dkg darálthús10 dkg rizs1 fej vöröshagyma1 cikk fokhagyma1 kisebb csokor petrezselyem5 dkg trappista sajtsó, bors, delikátElkészítés:A hagymát megpucoljuk és apróra vágjuk, majd olajon üvegesre pirítjuk. Az üveges hagymára 1 tk pirospaprikát szórunk, aztán felöntjük egy fél pohár vízzel. Hozzáadjuk a darált húst, sózzuk, borsozzuk, delikátot teszünk rá
és félig
puhára főzzük. Gyors rizst forrásban lévő vízben 10 percig szintén előfőzzük.A darált húst a rizzsel egy tálban összekeverjük, ízlés szerint megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel, lereszelt fokhagymával és fűszerezzük.A
cukkinit megmossuk és kettévágjuk vagy körülbelül 6 centis szeletekre vágjuk, majd a belsejét egy evőkanál segítségével kikaparjuk.A cukkiniket megtöltjük.
Előmelegített sütőben 180
fokon fólia alatt sütjük, majd sajtot reszelünk rá és 10 percig pirítjuk.Jó étvágyat!