Brokkolis-sajtos sült burgonyapüré

  • 2013.07.11.
  • 7

Ezzel a finomsággal az egyik nagy családi ebéden találkoztam, ahol több születésnapot is ünnepeltünk. Készíthetjük köretnek sült húsok mellé, de
már önmagában is megállja a helyét a nyári főételek között. Mire van szükségünk hozzá? Burgonyára, sajtra, brokkolira egy finom könnyed borra és természetesen jó társaságra.Vigyázat gyorsan fogy!Hozzávalók:kb. 6-8 db közepes méretű burgonya1 tömlős sajt1 dl tejszínsó, fehérbors1 kisebb brokkoli2-3 ek. vaj1/2 dl tej5 dkg trappista sajtElkészítés:Meghámozzuk a burgonyát és megpucoljuk a brokkolit. A burgonyát puhára főzzük és összetörjük, majd elkeverjük a vajjal és
a tejjel, végül sózzuk borsozzuk. A brokkolit félig puhára megfőzzük, azaz előfőzzük. A cserép tálban elsőként
eloszlatjuk a burgonyapürét, majd rászórjuk a brokkolit és végül leöntjük a folyékony sajtból és tejszínből összekevert öntettel. Előmelegített sütőben 180 fokon körülbelül 15-20 percig sütjük, végül reszelt sajttal megszórva 10 percig pirítjuk.
Tipp a húsimádóknak: egy kis sonkával megspékelve is isteni.Jó étvágyat!