Narancsos bonbon szemek

  • 2013.05.23.
  • 0

A legegyszerűbb bonbon recept következik, amit mindenki el tud készíteni. Kevés idő állt a rendelkezésemre, mert másnap reggel korán kellett kelnem, hogy időben odaérjek az ország másik felében lévő kollégákhoz. Gondoltam ne legyen semmi extra, így a tölteléket kihagytam, mert nagy mennyiségben volt szükségem finom ajándékba adható bonbonra. Szeretek csokoládéval dolgozni, mert tetszés szerint és könnyen ízesíthető. A narancsos bonbon szemekkel sikerült meglepetést okoznom és mosolyt csalnom az arcokra.Hozzávalók:150 g étcsokoládé1 db narancs lereszelt héja3-4 ek. főzőtejszín
1 vaníliarúd / vagy vanília aromaElkészítés:A vaníliarúdból a vaníliát kikaparom és hozzáadom a tejszínhez, majd a
tejszínt kisebb lábasban takarék lángon kezdjük el melegíteni. A csokoládét apró darabokra tördelem és hozzáadom a tejszínhez, amikor az forrni kezd. Folyamatos kevergetés mellett folyékonyra olvasztom fel a csokoládét és hozzáadom a narancs héját is. A forró csokoládéval a bonbon formát megtöltöm. A szilikonformát mélyhűtőbe teszem és megfagyasztom, majd a kész bonbont praliné papírformákba tesszük és
miután kiengedett fogyasztható. Teljesen szilárd csoki állaga lesz.Tipp: Bármilyen bonbon formát használhatunk, ha nincs ilyenünk még a szilikonos jégkockatartó is jó.