Banánkrémes kocka

  • 2020.05.16.
  • 0

Ha könnyű desszertet szeretne valaki, akkor ajánlom ezt a kakaós-banános kevert sütit banánkrémmel a tetején.
Még a járványidőszak előtti hétvégén készítettem és nagy sikere volt. A süti teteje banánkarikákkal díszíthető, nálam ez most idő hiányában elmaradt.Banánkrémes kockaHozzávalók:Kevert tésztához:2 tojás1 kis banán (120 g)10 dkg cukor5 dkg vaj3 evőkanál olaj20 dkg liszt1/2 tasak sütőpor1,5 evőkanál kakaópor0,5 dl tejA banánkrémhez:1 tasak banános pudingpor3 dl tej4 evőkanál cukor250 g mascarponeElkészítés:A banánt botmixerrel pürésítjük. A vajat felolvasztjuk.Az egész tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a felolvasztott vajat és az olajat. Ezután a tejet és a pürésített banánt is hozzáadjuk és összekeverjük.Egy másik tálban a lisztet, a kakaóport és a sütőport elvegyítjük. A kakaós lisztkeveréket hozzáadjuk a nedves részhez majd az egészet alaposan összedolgozzuk.
A kakaós-banános masszát kivajazott, kilisztezett tepsibe simítjuk és előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. Körülbelül 25 perc a sütési idő.A banános pudingport elkeverjük a cukorral és a tejjel, azután sűrű pudingot főzünk. A meleg banános pudingba belekeverjük a mascarponét. A krémet rásimítjuk a kihűlt tésztára. Hagyjuk, hogy kicsit dermedjen a banánkrém, utána kockázzuk a süteményt.