Gránátalmás túrószelet

  • 2020.03.21.
  • 3

Ezt a túrós szeletet bűntudat nélkül lehet enni, mert se cukrot se lisztet nem tartalmaz, csupán túró, joghurt és gyümölcs. További érveim mellette: sütés nélküli, kevés munka, kevés idő, kalória- és szénhidrátszegény.
Hasonló finomságot már korábban is készítettem, akkor kuglófformába, annak receptje itt található.Gránátalmás túrószeletHozzávalók: (egy püspökkenyérformához)500 g túró330 g krémes joghurtédesítő ízlés szerint2 marék gránátalmamag15 g zselatinA tetejére díszíteni:gránátalmamagokElkészítés:Egy püspökkenyérformát folpackkal kibélelünk.A túrót a krémes joghurttal
és az édesítővel botmixer segítségével krémesre keverjük. Ezután hozzákeverjük a gránátalmamagokat.A zselatint kis lábasba tesszük és annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje. Ha megduzzadt a zselatin, akkor alacsony lángon folyamatos kevergetés mellett meglangyosítjuk. Nem forraljuk fel! A langyos zselatinhoz hozzákeverünk két evőkanállal a túrókrémből, majd az egészet hozzákeverjük a többi krémhez. A gránátalmás túrókrémet a kibélelt püspökkenyérformába öntjük, elsimítjuk, majd a sütit
egy éjszakára hűtőbe tesszük dermedni. Ha megdermedt, kiborítjuk a formából, gránátalmamagokkal díszítjük és szeletelhetjük.