Narancsos-gránátalmás túrókuglóf (sütés nélkül, diabetikus)

  • 2020.01.06.
  • 3

A 2020-as évet egy könnyed édességgel kezdem, amit újévre készítettem. Látványos finomság, ugyanakkor nem kell hozzá nagy tudomány és könnyű elkészíteni. És még egy érv mellette: alakbarát, továbbá diabéteszesek is fogyaszthatják.. A sok-sok karácsonyi sütemény után jól fog esni ez a sütés nélküli desszert. Narancsos-gránátalmás túrókuglófHozzávalók:A narancsos részhez:3 dl 100 %-os narancslé1 csomag színtelen tortazselé2 marék gránátalmamagA túrós részhez:500 g félzsíros túró400 g görög joghurtédesítő ízlés szerint2 marék gránátalmamag20 g zselatinElkészítés:Egy nagyobb kuglófformát folpackkal kibélelünk. A színtelen tortazselét felöntjük a narancslével. A narancsos tortazselét folytonos keverés közben lassú tűzön forrástól számítva 1 percig főzzük. A zselét pár percig állni hagyjuk, majd amikor már az állaga kezd sűrűsödni, akkor a gránátalmamagokat is beleszórjuk. A narancsos-gránátalmás zselét a folpackkal kibélelt kuglóformába öntjük.


A félzsíros túrót az édesítővel
és a görög joghurttal botmixer segítségével krémesre keverjük. Ezután hozzáadjuk a gránátalmamagokat.A zselatin kis lábasba szórjuk és annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje. Hagyjuk megduzzadni, majd alacsony lángon folyamatos kevergetés mellett felmelegítjük. Ne forraljuk fel! A langyos zselatinhoz hozzákeverünk két evőkanál joghurtos túrókrémet, majd az egészet hozzákeverjük a túrókrémhez. A gránátalmás túrókrémet ráöntjük a kuglófformában lévő narancsos zselére. A túrókuglófot egy éjszakára hűtőbe tesszük dermedni. Ha megdermedt szeletelhető.