Áfonyás-túrós desszert (sütés nélkül)

  • 2019.09.28.
  • 4

A túróból számtalan módon készíthető desszert. Édesség utáni vágyam csillapítására találtam ki ezt túrós desszertet, amit áfonyával tettem izgalmassá. Cukor nélkül, édesítővel készítettem, így igazi alakbarát desszertet fogyaszthattam. Természetesen más gyümölccsel is elkészíthető, például eperrel vagy málnával.
Áfonyás-túrós desszert (sütés nélkül)Hozzávalók:Áfonyás-túrós részhez:500 g túró175 g joghurt200 g tejföl180 g áfonyaédesítő ízlés szerint20 g zselatinA joghurtos részhez:400 g görög joghurtédesítő ízlés szerint100 g áfonya6 g zselatinDíszítéshez:pár szem áfonyaElkészítés:A túróhoz hozzáadjuk az édesítőt, majd a joghurtot és a tejfölt is. Az egészet botmixerrel krémesítjük. Az áfonyát pürésítjük, majd alacsony lángra tesszük, és felfőzzük. Az áfonyaszószt hozzákeverjük a krémes túróhoz. A zselatint beáztatjuk annyi vízbe, hogy ellepje, majd alacsony gázlángon meglangyosítjuk. Az áfonyás túrókrémbe belekeverjük a feloldott zselatint.
Egy püspökkenyér formát folpackkal kibélelünk, majd az áfonyás-túrós krém felét belesimítjuk. Körülbelül 10 percre hűtőbe tesszük. Addig elkészítjük a joghurtos részt.A zselatint beáztatjuk, majd alacsony hőfokon meglangyosítjuk.A görög joghurtot édesítővel ízesítjük, majd belekeverjük a feloldott zselatint. A joghurtos krémbe beleforgatjuk a áfonyát. Az áfonyaszemekkel gazdagított joghurtot ráöntjük a püspökkenyérformába lévő túrós részre, majd erre jön a maradék túrós krém.
A desszertet visszatesszük egy éjszakára dermedni a hűtőbe.

Másnap kivesszük a desszertet a formából, lehúzzuk róla a folpackot és áfonyaszemekkel díszítjük.