Sárgadinnyés joghurttorta

  • 2019.08.19.
  • 1

A nyár a gyümölcsös joghurttorták szezonja, bár én minden időszakban készítem őket, mert nagy kedvenceim ezek a könnyed finomságok. Nemrég egy sárgadinnyés változatot készítettem diós-cukormentes piskótával. Miután elkészült a torta alig bírtam magammal és egy kicsit hamarabb felvágtam, mint kellett volna, ezért áll a olyan "részegesen" a tortaszelet az utolsó képen.
:)
Sárgadinnyés joghurttortaHozzávalók: (18 cm-es tortaformához)A piskótához:2 tojás2 evőkanál eritrit2 evőkanál dió1 kiskanál útifűmaghéjA sárgadinnyés joghurtkrémhez:400 g görög joghurt200 g sárgadinnye pürésítve100 g sárgadinnye darabolvaédesítő ízlés szerint 20 g zselatinDíszítéshez:1 kis szelet sárgadinnye Elkészítés:A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk. A tojássárgákat az eritrittel habosra keverjük, majd óvatosan hozzáforgatjuk a kemény tojáshabot. Ezután hozzáadjuk a diót és az útifűmaghéjat, majd laza mozdulatokkal belekeverjük. Egy 18 cm-es tortaformát sütőpapírral kibéleljük majd a diós piskótamasszát egy spatulával egyenletesen belesimítjuk. A piskótát előmelegített, 180 fokos sütőben 20-25 perc alatt megsütjük.A görög joghurtot az eritrittel kikeverjük, majd hozzáöntjük a sárgadinnye pürét és az egészet összekeverjük. Ezután a krémbe belekeverjük a sárgadinnyedarabkákat is.
A zselatinra kevés vizet öntünk, hagyjuk megduzzadni. Ezt követően a zselatint kis lángon meglangyosítjuk, majd belekeverjük a sárgadinnyés joghurtba. A kihűlt piskótára ráöntjük a sárgadinnyés joghurtkémet és néhány órára hűtőbe tesszük dermedni. Tálaláskor a tetejét egy kis szelet sárgadinnyével díszítjük.