Őszibarackos diós torta epres krémmel
- 2019.08.07.
- 2
Július közepén volt az öcsém névnapja, azt kérte, hogy erre az alkalomra eper és dió felhasználásával készüljön a torta. Hát ezt találtam ki neki. Az ünnepelt meg volt elégedve az alkotással. :)Őszibarackos diós torta epres krémmelHozzávalók:A diós kevert tésztához:10 dkg őrölt dió10 dkg finomliszt1,5 dl tej0,5 cs. sütőpor90 dkg cukoregy csipet só1 tojás8 dkg vaj2 őszibarackAz epres krémhez:200 g eper250 g mascarpone100 g görög joghurt3 evőkanál cukor6 g zselatinElkészítés:A tojást alaposan kikeverjük a cukorral. A sót, a puha vajat hozzáadjuk a cukros tojáshoz és
robotgéppel tovább habosítjuk, majd a tejet is beleöntjük. A lisztet összekeverjük a sütőporral, a dióval, majd hozzáadjuk a tojásos részhez és alaposan összekeverjük. A tésztát kivajazott, kilisztezett tortaformába simítjuk. Az őszibarackokat megpucoljuk és apró darabokra vágjuk. A gyümölcsdarabokákat rárakosgatjuk a diós tészta tetejére. A tortát előmelegített sütőbe toljuk és kb. 20-25 percig sütjük. Végezzünk tűpróbát!Az epret összeturmixoljuk és kikeverjük a mascarponéval. Az epres mascarponéhoz hozzáadjuk a görög joghurtot, a cukrot és összekeverjük az egészet. A zselatinra kevés vizet öntünk, hagyjuk, hogy egy kicsit megduzzadjon.
Ezután alacsony gázlángon meglangyosítjuk. A felmelegített zselatinban elkeverünk egy keveset az epres krémből, majd belekeverjük a többi krémbe. A kihűlt őszibarackos diós tésztára ráöntjük az epres krémet és a tortát hűtőbe tesszük dermedni.