Chiapuding áfonyás joghurttal

  • 2019.08.25.
  • 3

Ahogy korábban írtam a chiapuding szuper édesség és rengeteg variációja létezik. Nemrég meggyes joghurttal készítettem, most áfonyással. Mindkét változat finom és jó szívvel ajánlom őket. :) Chiapuding áfonyás joghurttalHozzávalók: (1 pohárhoz)A chiapudinghoz:2 dl tej3 evőkanál chia magédesítő ízlés szerint (eritritet használtam)Az áfonyás joghurthoz: 200 g görög joghurt100 g áfonyaédesítő ízlés szerint
(eritritet használtam)Díszítéshez:néhány szem áfonyaElkészítés:A kimért tejbe belekeverjük az édesítőt és a chiamagot, majd alaposan elkeverjük és egy éjszakára betesszük a hűtőbe, hogy a magok megduzzadjanak.Másnap a megmosott áfonyát botmixerrel pürésítjük, hozzáadjuk az édesítőt majd alacsony lángon felfőzzük. Az áfonyaszószt összekeverjük a görög joghurttal.
A pohár aljára tesszük a chiapuding felét majd rákanalazzuk az áfonyás joghurt felét, majd rátesszük a maradék chiapudingot, végül az áfonyás joghurttal fejezzük be a rétegezést. Díszítésként néhány szem áfonyát teszünk a tetejére.