Eperjoghurtos szelet

  • 2019.07.20.
  • 6

Július első hetében még sikerült finom magyar epret vennem a piacon, volt otthon görög joghurt, így ezekből könnyű nyári süteményt készítettem. Nagyon finom és a kalóriák miatt sem kell aggódni. Eperjoghurtos szeletHozzávalók:A piskótához:2 tojás2 evőkanál eritrit2 evőkanál mandulaliszt1 kávéskanál útifűmaghéj Az epres krémhez:400 g görög joghurt200 g eper2-3 evőkanál folyékony édesítő (ízlés szerint)10 g zselatinDíszítéshez:pár szem eperElkészítés:A tojásokat kettéválasztjuk. A tojásfehérjéből kemény habot verünk. A tojássárgákat az eritrittel habosra verjük, majd óvatosan hozzáforgatjuk a tojáshabot. Ezután hozzákeverjük a mandulalisztet, majd az útifűmaghéjat is belekeverjük. Egy püspökkenyérformát sütőpapírral kibélelünk majd a mandulalisztes piskótamasszát egy spatulával egyenletesen
belesimítjuk. A piskótát előmelegített,
180 fokos sütőben 20 perc alatt megsütjük. (Tűpróba!)Az epret megmossuk és botmixer segítségével pürésítjük. A joghurtot az édesítőszerrel kikeverjük, majd hozzáöntjük az eperpürét és az egészet összekeverjük. A zselatint egy kis lábasba szórjuk, ráöntünk annyi vizet, hogy ellepje és hagyjuk, hogy megduzzadjon. Ezt követően a zselatint kis lángon meglangyosítjuk, majd belekeverjük az epres joghurtkrémbe. Ezután az epres
joghurtkrémet ráöntjük a kihűlt piskótalapra. A süteményt néhány órára hűtőbe tesszük dermedni, tálaláskor eperrel díszítjük.